Magyar Tehetség- és Előadó - Művészeti Bajnokság

Jeffrey Weber

Jeffrey Weber

Highly recognized music industry professions for 45 years. Has produced over 200 albums and his releases have yielded him 2 Grammys and 7 Grammy nominations

Jeffrey Weber több mint 30 éve széles körben elismert zenei szakember.

Több mint 180 CD-t készített szinte minden jelentős kiadónál, valamint számos független kiadónál. Útja során projektjei két Grammy-díjat, hét Grammy-jelölést, legalább tizenhét első tíz albumot, két első számú albumot és egy sor egyéb kitüntetést hoztak.

Új könyve: „Megegyeztél! A zenei üzletág legnagyobb hazugságai” című kiadványt a Headline Books adja ki. 

Több mint 30 éves pályafutása során számos kiadót alapított, vezetett vagy részt vett az A&R, a film- és tévéműsorok felügyelete, a produkció, az interaktív programozás, a marketing, az értékesítés, a nemzetközi kapcsolatok, az üzleti ügyek és a független kiadók művészeti igazgatója. mint például a Penny’s Gang, 44-4 Records, Discwasher Records, Prima Records, Beach Jazz, Agenda Records, Denon Records, Handshake Records, Audio Source Records, Voss Records, Video Arts, Clear Audio, Pony Canyon, PCH Records, En Pointe Records , Cameron Records, valamint saját kiadói, a Weberworks és a Stark Raving Records.

Produkciói minden jelentős kiadónál megjelentek, köztük az MCA, Warner Bros., Atlantic, BMG, Columbia, A&M, Elektra, valamint olyan kiadóknál, mint a GRP, Hip-O, Sheffield, Concord, Bainbridge, Silver Eagle, Zebra. mások.

A „Produced by…” zászlaja alá tartozó számos művész között szerepel: Nancy Wilson, David Benoit, Steve Lukather, a Utah Symphony, Jackson Browne, Marcus Miller, Michael McDonald, Bill Champlin, Gerald Albright, Tom Scott, Chick Corea, Stanley Clark, Etta James, Linda Hopkins, Kenny Burrell, McCoy Tyner, Jackie McLean, Billy Sheehan (Mr. Big), Cozzy Powell, a Count Basie Orchestra, John Sebastian, Ronnie Dio, Ritchie Blackmore, Pat Boone, Buddy Miles , Billy Preston, MC Lyte, Kenny Rankin, Diane Reeves, Diane Schuur, Rita Coolidge, Luther Vandross, David Crosby, Simon Phillips, Jeff Porcaro, Patrice Rushen, Toni Tennille stb.

Weber úr a WCOPA döntőinek egyik megbecsült VIP bírája volt, és most Felishia Pataniával, egy ausztrál versenyzővel dolgozik együtt.

Több mint 10 éve koncert- és rendezvényproducer, nagy tapasztalattal a koncertszervezés és -produkció, a színpadra állítás, a világítás és a hangzás terén a legkisebb helyszínektől a nagy stadionbemutatókig. Műsorokat készített az Atlantis Resort, a NASCAR, a Breeder’s Cup, a Chicago White Sox, a Cystic Fibrosis, a Fallsview Casino and Resort, a Ford, a Harry Caray, a KTLA, a Loehmann’s Department Store, a Lupus LA, a NAMM, a National Cable and Telecommunications Association, a Netflix számára. , Orange County Flyers, Pebble Beach Pro-Am, AT&T, Dockers, Shore Club-South Beach, Taste Of Chicago, USAA, American Idol, The Tonight Show, sok más mellett.

Weber úrra nagy az igény a pénzügyi szektor tanácsadójaként számos zeneiparral kapcsolatos ügyben. Eddig olyan cégekkel konzultált, mint a Canyon Capital Advisors, a Samlyn Capital LLC, a Fleishman-Hillard, Inc., a Morgan Stanley, az MSD Capital (UK) Limited, a BlackRock, a Fidelity Investments, a Goldman Sachs és a Scopia Capital, LLC.

2009-ben Weber az alapoktól kezdve véglegesítette egy olyan lemezkiadó üzleti modelljének újradefiniálását, amelyről szilárd meggyőződése, hogy a jövőben minden kiadó architektúrája lesz. Weber modellje az innovatív koncepciók és eljárások teljes skáláját öleli fel, a művészi szerződések kidolgozásának és végrehajtásának módjától a felvételi eljárásokig, az értékesítési, marketing és promóciós innovációkig. Az előadó és a kiadó, valamint az előadó és a fogyasztó közötti kapcsolatok újrafeltalálására és újjáélesztésére tervezett modell az átláthatóság formátumbontó szintjeit és egyedi partnerségeket hoz létre minden kiadó/előadó/rajongó kapcsolatában.

Innovatív koncepciói a Fontana (Universal) által forgalmazott két független kiadó működési alapjai voltak. Abban az időben mindkét kiadó elnökévé nevezték ki.

Jól ismert a csúcstechnológiás felvételi technikákban való részvételéről, különösen a kétsávos élő felvételekről, az élő többsávos és a digitális felvételekről. Hangzási kiválóságuk miatt felvételeit többször is kiválasztották a nagy hardvergyártók termékvonalaik bemutatására.

Nagyon aktív zenei felügyelőként filmes, televíziós és kábeles. Szakterülete a költséghatékony szinkronizálás és a mesterhasználati licencszerzési stratégiák, valamint a gyártás alapú zenei lehetőségek.

Társalapítója és beprogramozta a Studio M-et, egy országos sugárzó televíziós hálózatot, amely növekvő 28 000 zenei videótárát használta fel több műfaj alapú zenei videó műsor sugárzására. A hét, hét napján, napi öt órában volt adásban a becslések szerint harmincmillió otthon közönsége.

A zenei produkció mellett több mint 20 évet töltött a mikrofon mögött reklámfilmek, rajzfilmek, ipari filmek, információs reklámok, élő internetes közvetítés és televízió hangközvetítői tehetségeként. Hangmunkát végzett az Interscope (Guns & Roses), a Toyota, a Nissan, a Ford, a VR Troopers, a Ventura County Star újságlánc, a Play It Again Sports, a Sony, a Boston Acoustics, az Audio Source, a BBC, a Jazz Network, a Dejaun. Ékszerészek, a Los Angeles-i Állatkert, a CBS és a Warner Bros., számtalan más mellett. Továbbra is rendkívül aktív ezen a területen.

JEFFERY WEBER BIO

A videógyártásban jártas több mint kéttucatnyi zenei alapú koncertet és videót írt, készített és rendezett. Az egyik projekthez egy 12 kamerás, nagy felbontású, robotizált, ötcsatornás térhangzású DVD/CD-t készített a Band From TV-nek, egy rock and roll címlappal, amely híres televíziós színészekből áll, akik az országot utazva gyűjtenek pénzt kiválasztott jótékonysági szervezeteiknek. A bandával utazott, és több mint öt éven keresztül minden élő koncertjüket készítette.

Zenei újságíróként dolgozott országszerte jelentős iparági kiadványokban. Számos díjat kapott művészeti vezetőként, és számos albumborítóját publikálták a „Best of…” éves kiadványokban. Oktatóként országszerte tartott zeneiparral kapcsolatos kurzusokat egyetemeken és jogi egyetemeken (jogász végzettsége is van).

A National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) kormányzótanácsának egykori tagja, valamint korábbi nemzeti vagyonkezelő és osztály alelnöke.

JEFF WEBER  több mint 200 albumot készített negyvenöt éves pályafutása során, minden nagyobb kiadónál és független kiadónál, két Grammy-díjjal és hét jelöléssel, legalább tizenhét első tíz albummal, két első számú albummal és sok más kitüntetéssel. Több tucat független kiadónál, valamint saját, a Weberworks Entertainment Groupsnál dolgozott az A&R-nél, a TV- és filmzenei felügyeletnél, a zenei produkcióban, a koncert- és fesztiválgyártásban, az interaktív programozásban, a marketingben, az értékesítésben, a nemzetközi kapcsolatokban, az üzleti ügyekben és művészeti igazgatóként. & Stark Raving lemezek. Élő koncertek és nagyszabású, többnapos fesztiválok producere is.

Hozd magaddal zenéd, hangod vagy hangszered, és tanulj egy több évtizedes tapasztalattal és sikerrel rendelkező zenei producertől.