Magyar Tehetség- és Előadó - Művészeti Bajnokság

Színművészet

Színművészet kategória

Általános bírálati kritériumok

A zsűrizés során kiemelt hangsúlyt kap a szórakoztatás és a marketing érték. Ez semmiképpen sem von le az előadások technikai oldaláról. A bírák azt a különleges karizmát és színpadi jelenlétet keresnek, amivel a legjobb előadók rendelkeznek… Ne feledd, amilyen fontos a technikailag megfelelő teljesítmény, de még fontosabb, hogy szórakoztató legyen! A versenyző csak egyszer nevezhet stílust egy kategóriában. A „Nyitott” kategóriák ugyanazon stílusú második előadáshoz használhatók.

Minden színészi előadásnak jó ízlésűnek és családbarátnak kell lennie. A fellépés során használt minden kelléket a versenyzőnek fel kell vinnie a színpadra és a színpadon kívülre. Hamis vért, konfettit, vizet vagy egyéb tárgyakat nem szabad a színpadon hagyni, vagy a közönség elé dobni. Azok a versenyzők, akik bármit hátrahagynak a színpadon, kizárásra kerülnek. Minden színjátszó versenyzőt arra biztatunk, hogy nevezzen komikus előadónak,

Komikus: esetleg Stand up vagy Variety (varázslattal, bábokkal stb.) Megjegyzés: A komikus a „Színészet – komikus” is nevezhet a vígjátékverseny másik lehetséges kategóriájaként.

Nyitott: Egy nyitott kategória, egyéb szabad stílus.

Televízió: Kategória azoknak, akik filmekben szeretnének dolgozni. Ez egy közeli élő kamerafelvétel. Használja ezt a versenyt a kifejezés értékének megjelenítésére. Minden színésznek be kell lépnie ebbe a stílusba. A felvonás lehet komikus vagy drámai. Ez élőben történik, és NEM használ előre rögzített anyagokat.

Időkorlátok

Az összes előadás időkorlátja hatvan (60) másodperc. Minden forduló és a finálé hatvan (60) másodperc. A határidőn túli teljesítmények esetén 25% levonás jár. Az idő akkor kezdődik, amikor a zene elindul, és akkor ér véget, amikor a zene leáll. Ne feledje, hogy túllépheti a határidőt, de nem haladhatja meg!