Magyar Tehetség- és Előadó - Művészeti Bajnokság

Varieté

Általános bírálati szempontok

A zsűrizés során kiemelt hangsúlyt kap a szórakoztatás és a marketing érték. Ez semmiképpen sem von le az előadások technikai oldaláról. A bírák azt a különleges karizmát és színpadi jelenlétet keresnek, amivel a legjobb előadók rendelkeznek. Ne feledd, amilyen fontos a technikailag megfelelő teljesítmény, de még fontosabb, hogy szórakoztató legyen! A versenyző csak egyszer nevezhet stílust egy kategóriában. A „Nyitott” kategóriák ugyanazon stílusú második előadáshoz használhatók. Nem javasoljuk azonban, hogy ugyanazt a műsort add elő.

Légi mutatványok Selyem/kötél – Ezek a mutatványok függőleges kötél, szövet függő, selyem, szövet, spanyol háló vagy függőágy használatával végezhetők. Bármi, ami kötéllel vagy és legalább 1,2 méter magasan van a földtől. Maximális kötélmagasság 5,5 méter. Ebben a kategóriában csoportos produkció nem lehetséges.

Színpadi varieté – Bármilyen olyan mutatvány ami egyensúlyozás, akrobatikus mutatványok, gólyalábak, bűvészkedés, bűvész előadások, zsonglőrködés, és egyéb máshova nem sorolható színpadi varieté előadás. Ebbe a kategóriába jelentkezhetnek egyéni és csoportos előadások.

Tűz mutatványok – Bármely olyan mutatvány, ahol a földi mutatvány során tüzet használnak. Ezt a kategóriát le lehet filmezni a finálé során történő bemutatásra. A Fire acts lehet szóló vagy csoportos.

Időkorlátok

Az összes előadás időkorlátja hatvan (60) másodperc. Minden forduló és a finálé hatvan (60) másodperc. A határidőn túli teljesítmények esetén 25% levonás jár. Az idő akkor kezdődik, amikor a zene elindul, és leáll, amikor a zene leáll. Ne feledje, hogy túllépheti a határidőt, de nem haladhatja meg!