Magyar Tehetség- és Előadó - Művészeti Bajnokság

Tánc

Színpadi tánc kategória

Légy a jövő táncosa

Fontos információk

A zsűrizés során kiemelt hangsúlyt kap a szórakoztatás és a marketing érték. Ez semmiképpen sem von le az előadások technikai oldaláról. A bírák azt a különleges karizmát és színpadi jelenlétet keresnek, amivel a legjobb előadók rendelkeznek…Ne feledd, amilyen fontos a technikailag megfelelő teljesítmény, de még fontosabb, hogy szórakoztató legyen! A versenyző csak egyszer nevezhet stílust egy kategóriában. A „Nyitott” kategóriák ugyanazon stílusú második előadáshoz használhatók.

A bírálati kategóriák: a színpadi jelenlét, az anyag eredetisége, a technika, a stílus és a szórakoztatási érték mind figyelembe vehető a pontozás során.

Akrobatikus és gimnasztikai mozdulatok : Az akrobatikus mozgások engedélyezettek az akrobatika /gimnasztikai és produkciós számokban.

Balett : klasszikus, neoklasszikus vagy kortárs balett technikát bemutató, balettcipőben előadott klasszikus és karakteres mű.

Jazz : Jazz tánc ahol a táncosok a jazz táncra jellemző szabad formájú mozgást és stílusban hajtanak végr.

Sztepptánc : ahol a táncosok szteppcipőt viselnek és sztepptechnikát hajtanak végre.

Song & Dance : olyan rutin, ahol a versenyző(k) énekel(nek) és táncol(nak), amelynek legalább 50%-a tánc.

Akrobatikus/Gimnasztikus tánc:akrobatikus és/vagy gimnasztikai mozgásokból álló tánc. A táncnak tartalmaznia kell egy koreográfiát, és tánctechnikát Akrobatikus és gimnasztikus szőnyeg használta nélkül.

Néptánc : egy adott etnikai csoport táncstílusaiból álló néptánc

Hip Hop/Funk : olyan tánc , ahol a tartalom nagy része „street wise” jazz vagy hip-hopnak vagy funknak tekinthető kortárs jazz.

Nyitott (Szabad stílus ) : olyan előadás , amely a táncstílusokat bármely formáját ötvözi, vagy olyan tánc , amely nem illik a felsorolt ​​kategóriában. Vagy több produkciót szeretnél bemutatni.

Zenés színház tánc/karakter: egy „Broadway” vagy musical-film dalára előadott táncos produkció, vagy egy színdarab, film, televíziós műsor szereplőjének vagy egy sztereotípiának (pl. orvos, rendőr stb.) bármilyen táncstíluson keresztül történő megjelenítése.

Klasszikus tánc : Klasszikus társastánc a következő stílusokban: Tangó, Salsa, Freestyle, Swing, Keringő

Időkorlátok:

Az összes előadás időkorlátja hatvan (60) másodperc. Minden forduló és a finálé hatvan (60) másodperc. A határidőn túli teljesítmények esetén 25% levonás jár. Az idő akkor kezdődik, amikor a zene elindul, és akkor ér véget, amikor a zene leáll.