Magyar Tehetség- és Előadó - Művészeti Bajnokság

Ének

Színpadi Ének

Az énekesek szólistaként vagy csoportosan versenyezhetnek

Általános bírálati kritériumok

A zsűrizés során kiemelt hangsúlyt kap a szórakoztatás és a marketing érték. Ez semmiképpen sem von le az előadások technikai oldaláról. A bírák azt a különleges karizmát és színpadi jelenlétet keresnek, amivel a legjobb előadók rendelkeznek. Ne feledd, amilyen fontos a technikailag megfelelő teljesítmény, de még fontosabb, hogy szórakoztató legyen! A versenyző csak egyszer nevezhet stílust egy kategóriában. A „Nyitott” kategóriák ugyanazon stílusú második előadáshoz használhatók. Nem javasoljuk azonban, hogy ugyanazt a dalt többször énekeld el.

Bírálási kritériumok: életkornak és tehetségnek megfelelő dal és szöveg, helyes hangterjedelem, hangmagasság és hangszín minőség, kiejtés és beszéd, testmozgások, színpadi jelenlét, mikrofon kezelése, légzésszabályozás és általános szórakoztatás értékét mind elbírálják. Az eredeti zenét mindig minden stílushoz ajánljuk, ha lehetséges.

Mikrofonok: Az elődöntökben és döntőkben, vezetékes és vezeték nélküli kézi mikrofonok lesznek elérhetőek. Ne feledd, hogy nem minden típusú mikrofon áll rendelkezésre! Mindent megteszünk az igényeid kielégítésére. Ne feledd azonban, hogy egy profi előadó elvégezheti a szükséges módosításokat! A vokális önkíséret (zongora, gitár stb.) mind a 14 énekstílust tartalmazza. Hangszer csak énekes önkíséretben használható. Az énekhangban minden zenét előre fel kell venni CD-re. Egy zongorista (vagy más), aki egy énekest kísér, NEM minősül „éneki önkíséretnek”.

Időkorlátok

Az összes előadás időkorlátja hatvan (60) másodperc. Minden forduló és a finálé hatvan (60) másodperc. A határidőn túli teljesítmények esetén 25% levonás jár. Az idő akkor kezdődik, amikor a zene elindul, és leáll, amikor a zene leáll. Ne feledje, hogy túllépheti a határidőt, de nem haladhatja meg!